Pézenas, een pittoresk Zuid-Frans stadje met veel brocante winkels en een geweldige zaterdagmarkt

Pézenas, een pittoresk Zuid-Frans stadje met veel brocante winkels en een geweldige zaterdagmarkt

Zaterdagochtend markt

Al heeft Pézenas nog veel meer te bieden dan alleen de markt op zaterdagochtend, is dit toch waar de meeste mensen voor komen. Van heinde en verre komt men om verse groente, fruit, kruiden, gegrillde kippen, paella, charcuterie, verse ravioli en vis te kopen. Onze eerste tip is dan ook: ga vroeg. In juli en augustus het liefst om 08:00. Dan is de sfeer ontspannen en is het nog niet te warm. 

Biomarkt: wij kopen het liefst groente en fruit op het biomarktje in het parkje Square Jean Moulin, dit grenst aan de normale markt. 

Terras: Café des Arts 

Hét terras tijdens de zaterdagochtend markt, maar ook op andere dagen een fijne plek voor een grand cremé, noisette of bière blanche. Ontbijt serveren ze niet, maar je mag op het terras croissants van de bakker ernaast eten. 

Delicatessenwinkel: Crémerie Clerc

Hoeveel lekkers past er in een zaakje van 15 vierkante meter? Veel. Kazen, gerookte zalm, vers gemalen koffie, boter, groente, fruit, confit de canard, en nog veel meer. Je loopt altijd met meer weg dan je nodig hebt. 

Oesters: Thau Coquillages

Slechts 20 minuutjes verderop worden de oesters in Etang de Thau gekweekt en komen verser dan vers naar dit schattige kioskje. De oesters worden voor je neus geopend en ze serveren een sympathiek geprijsd glaasje witte wijn erbij.  Meer zin om thuis een plateau fruit de mer te eten maar geen zin om de oesters zelf te openen? Bestel een plateau à emporter

Place de la Republique, Pézenas. +33 628 43 12 62

Di t/m zat: 09:00 - 12:30 | 16:00 - 19:30 

Zon: 08:00 - 13:00 

Gesloten: maandag (hele dag) en donderdagochtend

Kaaswinkel: Fromagerie sur le Plateau

De lekkerste kaaswinkel van Pézenas. 

Les Halles Mazuc

In een beeldschoon oud natuursteen pand, recent geheel gerenoveerd, zit Les Halles Mazuc wat zich het best omschrijft als een mini food court. Binnen haal je empanadas (onze favoriet), pizza of iets van de grill. Bij de bar kun je kiezen uit veel artisanale biertjes én leuke wijnen (tip: Fanny Sabre Bourgogne 2022 is goed geprijsd!). Ook fijn: een groot en zonnig terras. 

Centre historique

​Het historisch centrum van Pézenas is betoverend mooi. Precies wat je verlangt van een typisch Zuid-Frans stadje. Hier wandel je door een labyrint van kleine, smalle straatjes, geplaveid met kinderkopjes. Oude verweerde luiken en Franse balkonnetjes met mediterrane bloemen. Ondanks de vele kleine boetiekjes en galeries en flink wat andere toeristen in de zomer, is de sfeer nog authentiek en waan je je helemaal op vakantie. 

Antiek en brocante

Antiek, vintage en brocante: hier staat Pézenas om bekend. Op Avenue de Verdun vind je tientallen antiquairs en brocante winkels. En twee keer per jaar, iedere eerste zondag van oktober en mei, verandert heel Pézenas in een grote brocante markt met meer dan 200 kramen.

Terug naar blog