Onze favorieten in Sète

Sète, het Venetië van Zuid-Frankrijk, is een favoriete bestemming van ons. De combinatie van een levendige vissershaven (de op één na grootste in Zuid-Frankrijk na Marseille) en prachtige stranden met azuurblauw water is perfect voor een ideale dag. Wat staat er op ons programma? Croissants bij de bakker halen, een grand crème op het terras bij de markthal, dan naar het strand voor een ontspannen lunch met verse vis onder een parasol. 's Avonds terug naar het centrum voor l'apéro in een wijnbar en dineren. Hieronder delen we onze favoriete plekken.

Strandtent: Cabanon de la Plage

De beste strandtent van Sète vind je net buiten het centrum. Bij Cabanon de la Plage tref je fijn goudkleurig zand en helder, turquoise water. Zelfs in de zomer blijft het hier relatief rustig. Van de paar strandtenten die er zijn, is Cabanon de la Plage onze favoriet. Jaar in, jaar uit. Zowel locals als toeristen weten deze heerlijke plek te vinden. De sfeer is altijd ontspannen en het uitzicht fenomenaal. Omdat het de laatste strandtent in de rij is, zie je niets anders dan kilometers wijds strand.

Na een goed boek gelezen te hebben op je bedje onder een parasol en een verfrissende duik in de zee, kun je hier genieten van een lunch met verse gegrilde vis of pasta met vongole, uiteraard vergezeld door een fles lokale wijn. En vergeet de café gourmand niet! 

Reserveren (telefonisch) is nodig. 

Cabanon de la Plage Sète

Wijnbar: Au Vin Vivant

Piepklein maar oh zo fijn zaakje. In een gezellig straatje vlakbij de markthal vind je deze eenvoudige maar zeker charmante bar a vin. Aan de bar, au comptoir, bestel je een glas of fles wijn om die buiten op het kleine maar zeer knusse terrasje op te drinken. Er is een ruime keuze uit natuurlijke wijnen en ze kunnen je goed adviseren. Quelque chose à manger? Bij de buren haal je een bord oesters. 

Restaurant: Pimpant

Met zijn opvallende knalroze gevel is Pimpant niet te missen. Het restaurant werkt volgens het concept ‘chef en résidence’, waarbij jong talent en lokale seizoensproducten centraal staan. De uitgebreide wijnkaart met vins vivants maakt je avond nog lekkerder. 

Pimpant Sète

Bakker: Boulangerie Anthony Hersog

Beste bakker in Sète. Alles, we herhalen alles, is hier fantastisch. Of je nou gaat voor een baguette, croissant, focaccia, pain au chocolat, madeleines of een tarte aux fraises, we herhalen, alles is hier geweldig. Beloof het ons, sla deze niet over! 

Beste bakker van Sète

Markt: Halles de Sète 

De markthal van Sète is een van de leukste van de regio. Zowel in als rondom de markthal bruist het, is het altijd gezellig en levendig. In de zomer, wanneer het druk kan zijn, is vroeg gaan een goed idee. Na een rondje boodschappen, strijk je neer aan een van de tafeltjes in het midden van de markthal. Bestel een glas Picpoul van een snelle ober en haal oesters bij een van de visverkopers. Zitten, kijken, nippen, genieten. 

Wijk: La Pointe Courte 

La Pointe Courte, een pittoresk visserswijkje in Sète, hier voel je nog de authentieke sfeer van Sète. Met zijn kleurrijke boten, kronkelende steegjes en vriendelijke locals, is het een charmant plekje. Perfect voor een leuke ochtend- of namiddagwandeling.

La Pointe Courte

 

Specialiteit: Tielle 

Proef tielle, een heerlijke hartige taart met inktvis, tomaat en kruiden, omhuld met knapperig deeg. Een lokale favoriet die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Sète.

Koffie: La Maison Verte

Heerlijke plek voor een goede kop koffie op het terras onder de platanen. Je kan hier ook terecht voor een petit déjeuner of lunch en je kan hier slapen. Ze verhuren op de eerste en tweede verdieping vier leuke appartementen. Via hun site of booking.com te boeken. De locatie is perfect. 

La Maison Verte

Brocante/vlooienmarkt: Zondag op Place de la République 

Iedere zondag is er een grote marché aux puces op dit plein. Wees gewaarschuwd, dit is een markt waar zeker niet alleen brocante te vinden is (lees: ook heel veel troep). Maar als je vroeg bent, goed kijkt en wat geluk hebt, scoor je hier brocante én tegen een goede prijs. 

Terug naar blog