Onze favorieten in Montpellier

Onze favorieten in Montpellier

Beste bakkers: Maison l'Oeuf en Dreams and Bread (des Rêves & du Pain)
Je dag kan al bijna niet meer stuk als je bij een van deze boulangeries artisanales je dag start. Dreams and Bread heeft fantastisch brood en vandaar ook zonder uitzondering altijd een rij. Maison l’Oeuf heeft de lekkerste viennoiserie (croissants, pain au chocolat, brioche etc) en taartjes. 

Beste bakker van Montpellier. Beste Croissant van Maison l'Oeuf
Beste bakke van Montpellier. Boulangerie Dreams and Bread

Leuke markthal: Halles Laissac
Om de hoek bij Maison l’Oeuf vind je Halles Laissac. Hoewel het niet de grootste markthal is, vinden wij het wel de gezelligste. In de ochtend zit je lekker op het terrasje van de markthal met een kop koffie (en een croissant van Maison l’Oeuf) of rond midi met een glas wijn en een assiette de fromage of huitres. Je zou het bijna vergeten, maar je kan hier ook goede boodschappen doen. Vergeet Cave des Halles Laissac niet: een kleine maar uitstekende wijnwinkel. 

Markten: Le Marché des Arceaux en brocante markt Les Dimanches du Peyrou
De zaterdagochtend markt Le Marché des Arceaux is een groot feest van kazen, verse vis, groente, kruiden, honing en fruit. Les Dimanches du Peyrou is een grote brocante markt op zondagochtend in het gelijknamige park Promenade du Peyrou. 

Lunch: Pastis Restaurant, Chic et Boheme en le Café de la Panacée
Pastis Restaurant (* Michelin, 14/20 Gault Millau) is een van de beste restaurants van Montpellier. Alles draait hier om perfecte producten (seizoens en lokaal). Vooral het lunchmenu is van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (3 gangen €30) en de wijnkaart heeft parels uit de Languedoc voor een goede prijs maar ook een fles Morgon van Jean Foillard voor €40. 

Een stuk simpeler, maar niet minder leuk of lekker, lunch je bij Chic et Boheme. Naast restaurant is het ook een vintage en brocante winkel. Fijne combinatie. 

Leuke lunchplek in Montpellier: Chic et Boheme

Le Café de la Panacée is het café-restaurant van Mo.co Panacée, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Het café is een leuke plek om te lunchen maar ook in de avond is het er (zeker in het weekend) gezellig druk en eet je er goed. Geen zware Franse klassiekers maar moderne en lichte gerechten met veel groente. 

Wijbar: Chez Pinot
Is het een bar à vin of cave à manger? Het draait hier zowel om wijn als om de kleine gerechtjes erbij. Sympathieke boys runnen dit zaakje dat op een hoekje zit in een van de gezellige smalle straatjes van het historische centrum. Alle gerechtjes worden in de open keuken klaargemaakt, leukste plekje is dan ook aan de keuken of aan een hoog tafeltje buiten. 

Leukste wijnbar van Montpellier Chez Pinot

Diner en slapen: Mas de Lafeuillade
Ons favoriete restaurant en hotel in één. Gelegen iets buiten het centrum, maar wel nog op loopafstand, in een prachtige groene tuin, een oase van rust, staat Mas de Lafeuillade. Très romantique. Je moet het maar weten. Maar genoeg locals die dat doen, want reserveren is nodig. Voor de fullpackage deal boek je één van de vijf kamers. Deze plek is romantisch, charmant en dat alles in retrosfeer met veel designerstukken. Naast de lunch en diner is ook het ontbijt hier formidabel, de œufs brouilles blijven je nog lang bij. En zoals je van ons gewend bent, is ook uiteraard bij deze favoriete plek de wijnkaart meer dan in orde. Keuzestress. 

Beste optie voor diner en slapen in Montpellier: Mas de la Feuillade

Bonustips: het strand, Marché du Lez, Maison Bayard, Café Pitot, Faim, Place de la Canourgue
Ontsnappen aan de hitte doe je aan het strand. Palavas-les-Flots is het dichtstbijzijnde strand De drie beste strandtenten: Plage Palace, Carré Mer en Bonaventure. Reserveren is nodig. 

Marché du Lez: gelegen iets buiten het centrum vind je dit terrein met een combinatie van een food- en markthal, restaurants, winkels en foodtrucks. Vooral leuk en druk in het weekend zo rond het l’apéro. 

Maison Bayard: boetiek hotel, bar en restaurant met een leuke binnenplaats. 

Cafe Pitot: restaurant uit dezelfde koker als Mas de La Feuillade. Dan moet het wel goed zijn zou je denken. Is het ook. Wel heel anders, minder romantisch en Frans, meer stads en eigentijds. 

Faim. Soif aussi: Letterlijk: honger. En dorst. Je raadt het al: een wijnbar waar je ook goed eet. Nog maar net open maar nu al favoriet. 

Place de la Canourgue: mooi plekje (combinatie van pleintje en park) in het historische centrum met wat leuke terrasjes. Top Japanner Umani zit hier ook.
Terug naar blog