Leukste slaapplekken in de Languedoc

Een regio zo groot en divers, daar horen tal van leuke logeeradresjes bij. Hierbij enkele van onze favoriete hotels in de Languedoc.  

Mas de Lafeuillade in Montpellier

Een oase van rust midden in de stad. Gelegen in een prachtig park, staat Mas de la Feuillade, een restaurant en chambre d'hôtes. De sfeer is hier altijd goed. Het retro ingerichte restaurant doet niet onder voor een goede bistrot in Parijs. Op het terras onder de blauwe regen op brocante stoeltjes kan het niet Franser. Je eet hier uitstekend en de wijnkaart geeft keuzestress. Meerdere flessen bestellen is een prima oplossing. Gelukkig hoef je niet meer te rijden, er zijn vijf unieke kamers waar de retro sfeer ook weer terugkomt. De volgende ochtend lig je te badderen in een bad op pootjes om daarna de lekkerste oeufs brouillés (roerei) en omelet bij het ontbijt te eten. 

Vanaf €110 per nacht + fles wijn van het huis als je direct via hun site boekt.

La Villa Guy & Spa - Les Collectionneurs in Béziers

Verscholen in het hart van de stad. Pas als het hek open gaat, doemt de historische villa op. Vijf kamers, ieder met een eigen stijl ingericht. Aan het zwembad, in de bar, wandelend door de tuin of in de spa kom je hier tot rust. Uitgerust en zin in reuring? In tien minuten wandel je naar Place Jean Jaures en ben je in hartje Béziers. 

Maison du Figuier in Perpignan 

Wij houden van Perpignan, de hoofdstad van Frans Catalonië. De Catalaanse sfeer en iets wat ruige randjes maken de stad uniek. Slapen doe je hier het liefst bij Maison du Figuier, midden in het historische centrum. Open je Franse balkon en laat adem de sfeer van de levendige stad in. Slechts één kamer telt dit boutique hotelletje, wees dus op tijd met boeken. Ontbijt wordt op je kamer geserveerd. 

Vanaf €96 per nacht. 

Gîte le Palmier in Puissalicon

Uiteraard mag onze eigen gîte niet ontbreken. De ligging is perfect om de regio te ontdekken. Rij 30 minuten naar het zuiden en je bent op het strand. Rij 30 minuten naar het noorden en je kan de meest fantastische hikes maken door het Parc naturel régional du Haut-Languedoc. Meer zin in een stad? Béziers, Pézenas, Montpellier en Narbonne zijn allemaal in de buurt. 

La Maison Verte in Sète 
Het groene huis, gelegen aan een van de mooiste pleinen van Sète, is naast een leuke spot voor ontbijt, koffie en lunch, ook een fijne plek om te slapen. Het in 2018 geheel gerenoveerde pand heeft 4 leuke appartementen in de verhuur. De locatie is perfect!
La Belle Vue in Neffiès
Een kijkje op hun instagram en je begrijpt waarom deze B&B meer dan 50 duizend volgers heeft. Kan het meer romantisch Frans? Ik denk het niet. Het  Ze hanteren een minimaal verblijf van twee nachten maar dat is hier helemaal niet erg. Er is veel te doen en te zien in de buurt of je blijft lekker aan het zwembad liggen. 

Hôtel la Prison in Béziers

Van een oude gevangenis een hotel maken. Als je erover nadenkt, eigenlijk zo gek nog niet. In hartje centrum, pal naast de kathedraal, slaap je in een oude gevangeniscel en ontbijt je met een grandioos uitzicht over de L’Orb, wijngaarden en met helder weer zelfs de Pyreneeën. 

Kies je voor de standaard hotelkamer, dan slaap je in een oude cel. Verwacht dus niet al te veel ruimte, wel een goed hotelbed met dito wit gestreken beddengoed. Liever meer ruimte (en airco)? Kies dan een comfort room. Ook fijn: het hotel heeft een zwembad(je) voor de nodige verkoeling in de zomer!

 
Terug naar blog