Twee van de 60 beste wijnen van 2023 volgens Nicolaas Klei

Welke wijnen hebben zich bewezen als de beste wijnen van 2023? Het is een helse klus, maar gelukkig heeft wijnschrijver Nicolaas Klei deze uitdaging met toewijding en plezier aangepakt. Maar liefst 847 wijnen heeft hij geproefd en daaruit de 60 allerbeste en meest authentieke geselecteerd. 

Niet één maar twee wijnen van ons zijn verkozen! De Grenache Blanc van Domaine La Font de l'Olivier Geen verrassing, het is één van onze best verkopende wijnen. Een wijn om altijd in huis te hebben, die je altijd kan pakken, altijd goed is. En zacht geprijsd. Noem het je huiswijn. Nicolaas Klei noemt het een mirakel. Daar zijn wij het volledig mee eens.  

'Bruno Granier verzorgt zijn wijngaarden met respect voor Moeder Natuur, plukt zijn grenache blanc met de hand, maakt er dan wijn van die aan weelderige witte châteauneuf doet denken - zo vol fruit, kruidig en zonnig - en verkoopt die voor een vriendenprijs. Een mirakel.' 

Ook Viti Vini Bibi van Benjamin Taillandier viel in de prijzen. Elegante rood uit de Minervois. Uit de koker van druiventovenaar Benjamin Taillandier. 

'Minervois leerde ik lang geleden, is de sjiekste van de zonnig smakende kruidige Zuid-Franse landwijnen. Maar dat iemand er deze bourgondische verfijning uit druiven grenache en cinsault kan toveren...' 

Viti Vini Bibi

Terug naar blog