De droom van Louis van Gaal wijn

De droom van Louis

De tweede liefde van Thomas

Nog minder dan een maand en dan begint het WK voetbal in Qatar. Onze messias Louis van Gaal heeft nog één droom en dat is in december wereldkampioen worden. Laten wij nou Louis van Gaal fan zijn. Of nou ja vooral Thomas. En Kiki vindt het allemaal wel best. Wie het instagram account van Thomas volgt, weet dat 'fan zijn' misschien wat te liefelijk is uitgedrukt. Noem het gerust een tweede liefde, een aangename bezetenheid, een obsessie. Altijd aanwezig maar het wordt compulsief na wat glazen druivendrank. Enfin. Het WK dus, een liefde voor Louis van Gaal en de droom om wereldkampioen te worden. 

Een buurman in Puissalicon

Wees gerust dit verhaal eindigt gewoon bij wijn, zoals je van ons bent gewend.  Puissalicon, het dorpje waar wij wonen in het Zuiden van Frankrijk, ligt midden in het wijngebied Côtes de Thongue. Als je hier geen loodgieter of elektriciën bent, niet bij La Poste werkt of in de boulangerie, dan werk je in de wijn en ben je met een beetje geluk wijnboer. Hoewel niet iedere vigneron dit als 'geluk' ziet. Het is geen makkelijk bestaan. Maar onze buurman Mathieu en zijn zus Marion zien het wel als geluk. Samen runnen ze het Domaine des Capriers. Een familiedomein waar ze pretentieloos deugdzame biologische wijn maken. Geen opsmuk, geen rommel. Fijne wijnen die altijd gedronken kunnen worden. 

Le Rêve de Louis

De droom van Louis. Zo heet deze lekkere wijn van onze buurman. En zo kunnen we regelrecht uit Puissalicon, Louis een handje helpen op het WK. Door met hem mee te dromen. Drinken door te dromen, dromen door te drinken. Of zo iets. 

Zowel de wit als de rood: een wijn die fijn wegdrinkt maar zonder dat je er over hoeft te praten. Je kijkt immers naar het WK! Deze wijn faciliteert de wedstrijd zonder hem te verstoren. 

Bestel Le Rêve de Louis wit en Le Rêve de Louis rood

 

Terug naar blog